Bamboe Massage

Artikelnummer: Bamboe
Artikel 8 van 16
€ 57,00 (inclusief btw)

De Bamboe massage 60 min rug en achterkant benen


De Bamboe massage is gebaseerd op eeuwenoude Chinese opvattingen over de vijf elementen van het leven. De Chinese geneeswijze Traditional Chinese Medicine (TCM) is al meer dan 4000 jaar oud!
Volgens deze opvatting kunnen alle verschijnselen uit het leven tot deze elementen worden teruggebracht. Ze beschrijven ook wel het verband met de externe en interne gebeurtenissen en een cyclus van het leven.
De vijf elementen hebben ook een connectie met de vier kompasrichtingen, noord, oost, zuid en west. Daarnaast bestaat er een verband met kleuren en planeten uit het sterrenstelsel. De vijf elementen omvatten:
• Aarde. Dit element vormt een verband met het Midden, de bruine kleur en Saturnus.
• Hout. Hout is verbonden met het Oosten, blauw en groen en Jupiter.
• Metaal. Dit derde element is het element van het Westen, de witte kleur en de planeet Venus.
• Vuur. Vuur is met het Zuiden verbonden, rood en Mars.
• Water. Tot slot is dit laatste element verbonden met het noorden, de zwarte kleur en Mercurius.
De massage komt uiteraard uit China, waar door bamboestokken te gebruiken tijdens een massage dieper op het lichaam ingewerkt kan worden. De zenuwuiteinden in oppervlakkige spieren en de huid worden hierdoor optimaal geprikkeld.
Door middel van deze bamboestokken en warme olie kan het lichaam in een diepe ontspanning worden gebracht en tevens worden de afvoer van afvalstoffen verbetert en de bloedsomloop gestimuleerd. Doordat we steeds meer overnemen van onze wijze leermeesters uit het Oosten is ook deze nieuwe vorm van massage naar Nederland gehaald.

Welke techniek wordt gebruikt bij deze massage?
Chinese bamboestaven worden gebruikt om de uiteinden van de zenuwen in je huid en oppervlakkige spieren te kunnen prikkelen. Hierdoor moet de bloedsomloop op gang komen, waardoor ook meer zuurstof en voedsel naar de cellen gebracht kan worden.
Dit kan teruggeleid worden in de massagevormen van Ayurvedische massage, Lymfedrainage en shiatsu. Bij deze varianten worden pijnlijke en gevoelige lichaamsdelen en knopen aangepakt om de energie weer te laten stromen en het lichaam in ontspanning te brengen.
Bij de Bamboe massage worden dus de vijf elementen, aarde, hout, metaal, vuur en water verwerkt, waarbij bamboestaven als hulpmiddelen dienen om het volledige lichaam te kunnen masseren.
Net zoals bij de andere massage technieken kunnen diverse onderdelen van het lichaam gebruikt worden, zoals de handen, armen en ellebogen. De bamboestaven dienen hierbij als verlengstuk voor een diepere werking.
Doordat er tijdens de massage gebruikt gemaakt worden van bamboestaven wordt extra druk aangebracht, waardoor er dieper in de weefsels doorgedrongen kan worden. Hierbij wordt ook warmte gegenereerd door de weefsels optimaal te prikkelen, waardoor de twee vormen van elektriciteit in het lichaam opgewekt kunnen worden.
De Bamboe massage kan op verschillende manieren gegeven worden. Er kan met veel druk gewerkt worden, maar masseurs en masseuses kunnen ook ritmisch of rustig op de spieren en weefsels inwerken. De massage kan niet gegeven worden met kleding aan, er moet direct op de huid gemasseerd worden, meestal op een massagetafel, om het juiste effect te kunnen verkrijgen.
 

© 2020 - 2024 Ikigaimassage | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel