Veel gestelde vragen

 

Wat is een goede massage?

Afbeeldingsresultaat voor massage bedrijven

Lees dan onderstaande tips.

  1. Zorg voor een ontspannen sfeer bij het geven van een massage. ... 
  2. Zorg dat je als masseur ook ontspannen en 'in the moment' bent. ... 
  3. Zorg voor een goede temperatuur. ... 
  4. Gebruik goede, natuurlijke massage olie. ... 
  5. Gebruik de juiste ontspanningsmassage technieken.

 

Wat doet een masseur?

Een masseur is iemand die mensen een massage geeft, ofwel om lichamelijke klachten te behandelen, ofwel om ze ontspanning te bieden. Een massage houdt in: een behandeling van het lichaam waarbij de huid systematisch gewreven, gestreken of gekneed wordt door een masseur.


Waarom dorst na massage?

Voldoende water drinken na afloop

Door de massage wordt de bloedsomloop en de stofwisseling van je lichaam gestimuleerd. Je lichaam gaat harder aan de slag om afvalstoffen af te voeren en heeft daarom ook meer behoefte aan water om deze taak succesvol te vervullen.

Hoe vaak per maand massage?

Een keer per maand is het standaard advies. Dit zal je helpen om te gaan met de stress en spanningen van het dagelijks leven. Als je in je eigen- of beroepsleven veel druk ervaart, kun je je vaker laten masseren.

 

Kan je te hard masseren?

Waar zit dan het verschil in? In de soort pijn die je voelt tijdens de massage. Een (te) harde massage werkt averechts. Stel jezelf eens voor dat je onder hoge spanning staat, je hebt veel stress, je schouders en nek doen allemachtig zeer en je kijkt uit naar ontspanning in die spieren.

 

Wat is de beste tijd voor een massage?

In feite hebben veel mensen het gevoel meer energie te hebben na een ontspannen massage. Ongeacht op welke tijd van de dag je de massage krijgt, zal je waarschijnlijk beter slapen. Dus, neem een massage wanneer het jou uitkomt.

 

Hoe lang duurt een massage opleiding?

De opleiding Massage duurt 9 maanden en wordt op 10 locaties door heel Nederland aangeboden. Na de opleiding bent u bevoegd masseur: u heeft het erkende diploma Massage. U kunt dan een eigen praktijk starten, werken binnen een (paramedisch) team of samenwerken met een fysiotherapeut of chiropractor.

 

Kan iedereen masseren?

Iedereen kan toch massages geven? Tot op zekere hoogte kan iedereen een massagegeven. Maar als je eenmaal een keer een massage hebt ondergaan van een professionele massagetherapeut snap je meteen het verschil. Wie thuis op de bank zijn partner een massage geeft, weet vaak niet wat hij of zij precies doet.

 

Waarom is massage zo lekker?

Een heerlijke massage bevordert de aanmaak van de feel good hormonen serotonine en oxytocine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je rust, ontspanning en een fijn gevoel ervaart. Verder is een massage ook ideaal om je gedachtes even te laten voor wat het is.

 

Hoeveel keer per week massage?

– Wanneer je gezond bent is 1x per maand de aanbeveling. De massage kan met de dagelijkse stress helpen. – Wanneer je veel sport zijn 2 massages per week aanbevolen om blessures te voorkomen. – Wanneer je geblesseerd bent of klachten hebt is 1 massage per week aanbevolen om de genezing te ondersteunen.

 

Waarom zo moe na massage?

Massage laat je lichaam harder werken

Door de massage komt er weer zuurstof in je spieren en gewrichten. En door die lichamelijke stimulatie stroomt je bloed als nooit tevoren. Je organen moeten extra hard werken om alles te verwerken, dat is nog een reden waarom jij je moe voelt na de massage.

 

Waarom diarree na massage?

Door de massage komen afvalstoffen vrij en als gevolg daarvan kunnen de volgende reacties optreden: Donkerdere urine (soms met sterkere geur); Meer transpiratie; Grotere darmafscheiding (eventueel diarree, stinkend met gas, andere kleur).

 

Waarom hoofdpijn na massage?

Als de spieren zich door de massage gaan ontspannen, wordt de bloedtoevoer naar de organen en weefsels geoptimaliseerd. Wat op zijn beurt weer doorwerkt naar de bloedtoevoer naar de hersenen. Door het uitzetten van de bloedvaten en de verhoogde toevoer van het bloed kun je hoofdpijn krijgen.

 

Wat is een duo massage?

Zoals de naam Duomassage al zegt, worden tijdens deze massage twee personen tegelijkertijd gemasseerd in dezelfde ruimte. Zo breng je heerlijk ontspannend samen tijd door, en kun je ook nog even lekker bijkletsen. Iets wat in deze stressvolle tijd met overvolle agenda's vaak geen overbodige luxe is.

 

Hoe ontstaat een knoop in spieren?

Spierknopen zijn geen echte knopen maar zijn harde, gevoelige plekken in de spier die spontaan samentrekken. Deze spierknopen worden triggerpoints genoemd. Door langdurige opgebouwde spanning is de spier ingekort en verdikt. Hierdoor rekt de spier op een andere plek.

 

© 2020 - 2024 Ikigaimassage | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel